You are here

Objavljen Godišnji izveštaj RNIDS-a za 2021. godinu

29. 04. 2022.

„Ako je 2020. bila godina velikih turbulencija i adaptacije, onda je 2021. bila godina velikih analiza i hoda po ivici između poslovnih praksi pre pandemije i praksi kojima je pandemija otvorila vrata. I u ovakvim, znatno neizvesnijim uslovima, RNIDS je držao stabilan kurs i nastavio realizaciju poslovnih ciljeva, a servisi koje pruža funkcionisali su stabilno i bez prekida u radu“, rezimirao je poslovnu 2021. godinu Dejan Đukić, direktor Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS).

Prema rečima Ivana Minića, predsednika Upravnog odbora RNIDS-a, nakon potpuno neočekivane godine, kakva je bila 2020. godina, 2021. je obeležila stabilizacija. „Stabilizacija je značila vraćanje u tokove bliske redovnom režimu rada, oživljavanje pauziranih poslovnih funkcija, kao što su bile marketinške aktivnosti, organizacija događaja, prvo hibridnih, a krajem godine i onih na kojima smo imali prilike da se i fizički okupimo, poštujući mere.“

Poslovni procesi u Fondaciji odvijali su se stabilno, ali uz brojna unapređenja, pokretanje novih saradnji i projekata, kao i nova poslovna dostignuća.

„Aktivnost na tržištu povoljno se odrazila i na rast broja registrovanih nacionalnih domena, godina je završena sa 123.701 nazivom .rs i 2.460 naziva .срб domena“, zaključio je Vladimir Aleksić, predsednik Konferencije suosnivača RNIDS-a, koji je istakao da je Konferencija, iako zbog epidemiološke situacije nije bilo prilika za susrete uživo, veoma aktivno radila tokom 2021. godine.

O aktivnostima i događajima koji su obeležili rad Fondacije RNIDS u 2021. godine pročitajte u našem Godišnjem izveštaju.

Preuzmite publikaciju: RNIDS - godišnji izveštaj 2021.