You are here

Održan vebinar „Unapređenje prodajnog procesa“ za ovlašćene registre

16. 12. 2021.

Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) organizovala je 16. decembra vebinar pod nazivom „Unapređenje prodajnog procesa“. Onlajn predavanje održala je Aleksandra Vuksanović Kurtović, direktorka i vlasnica konsultantske kompanije ogm.rs.

Aleksandra je govorila o osnovnim aspektima biznis planiranja i unapređenja procesa prodaje, a koji podrazumevaju upoznavanje sa proizvodom, određivanje ciljne grupe, analizu konkurencije, sagledavanje i analizu dosadašnjih rezultata, željeno povećanje – određivanje merljivog cilja, plan aktivnosti, planiranje resursa, kontrolnih tački procesa i samu realizaciju. Detaljno je objasnila i devet koraka prodajnog procesa, a to su: priprema, prvi kontakt, potrebe, prezentacija, prigovori, pregovori, prodaja, post-prodaja, plaćanje.

Više od 20 godina Aleksandra je provela na različitim menadžerskim pozicijama prevashodno u IT industriji, baveći se transformacijom i razvojem poslovanja vodećih IT kompanija. Iako kaže da je njeno primarno profesionalno polje prodaja, Aleksandra je lider i poslovni mentor sa zavidnim iskustvom u razvoju profesionalnih veština mladih menadžera.