You are here

Održan vebinar za ovlašćene registre o ponašanju kupaca na internetu

02. 11. 2021.

Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) organizovala je 2. novembra za predstavnike ovlašćenih registara onlajn predavanje Miroslava Varge, regionalnog stručnjaka za Gugl oglašavanje.

Tokom predavanja pod nazivom „Kakav je današnji onlajn kupac u odnosu na juče i sutra“ kolege su imale prilike da slušaju o tome kako oblikovati tržišni nastup na internetu imajući u vidu ponašanje i potrebe današnjih korisnika.

Miroslav Varga je ukazao na to da prema istraživanjima ljudi više vremena provedu onlajn nego što spavaju, te da svakih šest do deset minuta pogledaju u svoj mobilni uređaj. Pitanje koje se postavlja je šta zapravo korisnici rade na internetu, kakve su korisničke navike, kako konzumiraju sadržaj i kako pretražuju internet. Skicirao je profil prosečnog onlajn kupca napetog i opterećenog informacijama, za čiju se pažnju bore hiljade oglasa koje mu se dnevno plasiraju. Pored toga, istakao je uticaj pandemije koronavirusa ne samo na rast elektronske trgovine globalno, već i na zahteve i želje kupaca. Posebnu pažnju posvetio je greškama koje prave oni koju trguju i reklamiraju se onlajn, objasnio je zašto su metrike i brojevi važni, i zašto je ljudsko znanje nezamenjivo uprkos mašinskom učenju i algoritmima koji upravljaju mrežama i pretragama.

Miroslav Varga je samo jedan od nekoliko sertifikovanih Google AdWords trenera (Google AdWords Certified Trainer – GCT, najviši AdWords sertifikat) u našem regionu. Konsultant je u preduzeću Escape, koje je Google premier partner i Google marketing platform sales and implementation partner.