You are here

Održan vebinar za ovlašćene registre RNIDS-a: „Od dobrog do odličnog tima“

28. 02. 2022.

Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) organizovala je 28. februara za kolege iz ovlašćenih registara vebinar „Od dobrog do odličnog tima“. Vebinar je održala  Aleksandra Vuksanović Kurtović, direktorka i vlasnica konsultantske kompanije ogm.rs.

Aleksandra je govorila o tome šta sve saradnja unutar timova i između različitih timova podrazumeva, naglašavajući njen značaj za ostvarivanje poslovnih ciljeva definisanih strategijom. Predavanje je obuhvatilo tri dimenzije razvoja timova – rad na samom tipu, lični razvoj lidera tima i lični rast članova tima. Objasnila je da razvoj timova zapravo treba da prati razvoj biznisa – od osnovnog tima biznisa koji tek počinju svoje poslovno putovanje, do kompleksnih timova koji ostvaruju impresivne rezultate u velikim firmama.

Tokom predavanja objašnjeno je nekoliko osnovnih tema:

  • Kako napraviti tim
  • Kako se osigurati da tim bude dobar
  • Uloga tim lidera u vođenju tima
  • Motivisanost članova tima
  • Individualni pristup članovima tima
  • Kako napraviti odličan tim

Više od 20 godina Aleksandra je provela na različitim menadžerskim pozicijama prevashodno u IT industriji, baveći se transformacijom i razvojem poslovanja vodećih IT kompanija. Iako kaže da je njeno primarno profesionalno polje prodaja, Aleksandra je lider i poslovni mentor sa zavidnim iskustvom u razvoju profesionalnih veština mladih menadžera. Ovo je drugi po redu vebinar koji je održala za predstavnike ovlašćenih registara RNIDS-a.