You are here

Održana konferencija e-Razvoj 2011

28. 03. 2011.

 U Beogradu je održana prva konferencija e-Razvoj 2011, koju je organizovalo udruženja e-Razvoj. Glavna tema konferencije e-Razvoj 2011 bila je Perspektiva i putevi daljeg razvoja informacionog društva u Republici Srbiji.

Glavni cilj konferencije bio je da se ukaže na pravce daljeg razvoja informacionog društva u Republici Srbiji po najvažnijim aspektima tog razvoja i da pomogne u sagledavanju mogućnosti domaćih IKT resursa za efikasniji nastup i plasman na domaćem, regionalnom i svetskom tržištu.

Na Konferenciji e-Razvoj 2011, učestvovali su predstavnici državnih, društvenih, privrednih, obrazovnih, medijskih i drugih činilaca koji su u svojim aktivnostima u raznim oblicima delovanja uključeni u razvoj i primenu savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija za potrebe države, privrede, obrazovanja, zdravstva, medijske promocije i svih ostalih društvenih delatnosti, a u cilju unapređenja upravljanja, poslovanja, edukacije i svih drugih oblika unapređenja koja sveobuhvatno doprinose razvoju informacionog društva i društva u celini.

Imajući u vidu veliki značaj daljeg jačanja informaciono-komunikacionih resursa Republike Srbije, izlaganja na Konferenciji e-Razvoj 2011 ukazala su na perspektivu i puteve daljeg razvoja informacionog-društva, kao važnog segmenta razvoja društva u Srbiji.

Konferencija e-Razvoj 2011 je prva konferencija u nizu takvih konferencija koje će se u buduće redovno organizovati svake godine, ali koja će u međuvremenu inicirati niz tematski izdiferenciranih okruglih stolova, diskusionih foruma, obrazovnih radionica i drugih oblika stručnih skupova koji će svojim značajem i zaključcima dati doprinos efikasnijem pristupu u razvoju informacionog društva Republike Srbije. 

Registar nacionalnog internet domena Srbije bio je jedan od pokrovitelja konferencije e-Razvoj 2011, a direktor RNIDS-a, Nenad Marinković, učestvovao je u radu konferencije sa temom „Značaj nacionalnih internet domena u razvoju i popularizaciji informatičke pismenosti“.