You are here

Osma RSNOG konferencija 15. novembra u Beogradu

14. 11. 2022.

Otvorene su prijave za Osmu RSNOG konferenciju, koju 15. novembra 2022. organizuje Grupa mrežnih operatora Srbije (RSNOGRS Network Operators’ Group) pod pokroviteljstvom Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS), Unicom Telecom i Serbian Open Exchange (SOX), kao i podršku RIPE NCC, ISOC i Team Cymry.

Osma RSNOG konferencija

Konferencija će okupiti domaće i inostrane stručnjake koji će ponuditi svoja iskustva, razmišljanja i predloge kako da internet bude brži, pouzdaniji i bezbedniji.

Prvi blok biće posvećen prezentacijama. Boško Radivojević govoriće o tome šta je FinOps i šta inženjeri treba da znaju o tome. Džon Braun iz Team Cymru, globalnog lidera u oblasti sajber bezbednosti, predstaviće besplatno rešenje za odbranu od DDoS napada (UTRS). Goran Slavić iz kompanije NCR govoriće o softverski definisanim mrežama, dok će Nataša Mojsilović iz organizacije RIPE NCC predstaviti novosti od značaja za zajednicu mrežnih operatora u regionu.

Drugi blok biće posvećen diskusiji o stanju informacione bezbednosti u Srbiji. Sesiju će voditi Dunja Majstorović iz Siemens Energy, a u diskusiji će učestvovati predstavnici operatora A1, nacionalnog CERT-a Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge, Fondacije RNIDS, FIN-CSIRT Udruženja banaka Srbije, kao i kompanija Unicom Telecom i Nova Defense.

Nakon toga, biće održan okrugli sto operatora sa temom razvoja portfolija digitalnih usluga. U ovoj sesiji učestvovaće predstavnici Telekoma Srbija, Yettel, A1 i ICT Hub.

Na kraju konferencije, biće održan tradicionalni nagradni RSNOG kviz o poznavanju internet umrežavanja, informacione bezbednosti i sajber kulture. Ove godine, pobednik kviza osvojiće trodnevni boravak u vili na Zlatiboru – nagradu koju je obezbedio sponzor kviza, Serbian Open Exchange (SOX).

Osma RSNOG konferencija biće održana u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, a biće omogućeno i praćenje onlajn prenosa. Učešće na konferenciji je besplatno, zahvaljujući našim pokroviteljima i spoznorima, ali je registracija obavezna.

Onlajn prenos konferencije možete pratiti putem linka.