You are here

Panel diskusija: "Mobilno a bezbedno u Srbiji"

08. 10. 2015.

I ove godine se Fondacija "Registar nacionalnog internet domena Srbije" (RNIDS), po treći put, pridružuje "Evropskom mesecu sajber bezbednosti"15. oktobra, od 11.00 do 14.30, organizuje panel diskusiju pod nazivom "Mobilno a bezbedno u Srbiji", u Galeriji "ArtGet" Kulturnog centra Beograda (Knez Mihailova 6/I).

"European Cyber Security Month" (ECSM) tokom oktobra sprovodi Agencija EU za bezbednost mreža i podataka (ENISA), sa ciljem da promoviše sajber bezbednost među građanima kako bi promenili svoj stav prema sajber pretnjama i da im pruži najnovije informacije kroz edukaciju i razmenu dobre prakse.

Panel će imati dva tematski odvojena bloka. U prvom bloku, na temu "Bezbednost mobilnih mreža i aplikacija", učesnici u diskusiji će biti Janez Križan, Safety, Security and Compliance Manager u VIP mobile & Si.mobil, Dragan Pleskonjić, Senior Director Application Information Security u "International Game Technology" i Vladan Joler, direktor "Share" fondacije. Kao uvod u diskusiju, Vladan Joler će govoriti o Atlasu privatnosti mobilnih aplikacija, a Dragan Pleskonjić na temu „Bezbednost softvera i Security Development Lifecycle pristup“.

Tema drugog bloka je "Novi projekti i inicijative u oblasti sajber bezbednosti". O novom Zakonu o informacionoj bezbednosti i planovima za njegovu primenu govoriće Sava Savić, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. Višeaktersku platformu za sajber bezbednost u Srbiji predstaviće Vladimir Radunović, rukovodilac programa sajber bezbednosti i eDiplomatije u Diplo fondaciji. O pokretanju CERT-a za područje nacionalnih internet domena govoriće Dušan Stojičević, predsednik Upravnog odbora RNIDS-a. Na temu "Gde su i šta rade podaci u javnom sektoru?" govoriće Danilo Krivokapić, koordinator za informacionu privatnost, "Share" fondacija, a o projektu sajber bezbednosti "Stop. Think. Connect." Saša Milašinović, član Upravnog odbora Društva za informatiku Srbije.

Moderator panel diskusije "Mobilno a bezbedno u Srbiji" biće Slobodan Marković iz RNIDS-a.

U okviru "Evropskog meseca sajber bezbednosti" RNIDS organizuje i seriju predavanja za studente i zainteresovanu javnost, pod nazivom: „Sajber pretnje i veb bezbednost“. Ulaz je slobodan za sve zainteresovane, a predavanja se održavaju u sledećim terminima:

  • 13. oktobra na Elektrotehničkom fakultetu (Bulevar kralja Aleksandra 73, Beograd) u sali broj 62. od 17.00 do 19.00
  • 23. oktobra na Visokoj IKT školi (Zdravka Čelara 16, Beograd) od 10.00 do 12.00
  • 29. oktobra na Matematičkom fakultetu (Studentski trg 16, Beograd) u sali 718 od 18:15 do 20:15

POGLEDAJTE I: