You are here

Pedeset hiljada korisnika .RS Internet domena

09. 07. 2009.
Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) saopštio je da je novi srpski Internet domen .RS dobio 7. jula 2009. svog 50.000-tog korisnika. Preduzeće "Rival" d.o.o. iz Beograda registrovalo je domen rival.co.rs, a kao nagradu dobiće od RNIDS-a besplatnu registraciju domena.

 

U odnosu na mesec maj, u junu je porasla registracija .RS domena za 22%. RNIDS podseća da do 31. avgusta 2009. traje promotivna akcija sa sniženim cenama registracije .IN.RS domena, namenjenih za lične i porodične Internet prezentacije i e-mail adrese. Prednosti korišćenja .RS domena, savete za korisnike i druge korisne informacije za nove korisnike Interneta mogu se naći na promotivnom sajtu www.zelim.rs.

 

Glavna prednost .RS domena je u tome što je još uvek slobodan veliki broj potencijalno zanimljivih pojmova za naziv novih Internet domena (imena, nazivi firmi ili proizvoda, geografski i opšti pojmovi... ). Mnogi interesantni nazivi domena su odavno zauzeti pod međunarodnim Internet domenima (.COM, .ORG, .NET...). Registrovanjem jednog ili više .RS domena firme i pojedinci potpuno štite svoj identitet ili brend na srpskom Internet prostoru.