You are here

Regionalni internet skup SEE 4 - RIPE NCC

16. 04. 2015.

SEE 4 - RIPE NCC je četvrti regionalni sastanak mrežnih inženjera za jugoistočnu Evropu, koji će biti održan 21. i 22. aprila, od 08.30 do 18.30, u Hotelu "Metropol Palace" u Beogradu. Domaćini ovog skupa su Fondacija "Registar nacionalnog internet domena Srbije" (RNIDS) i "Serbian Open eXchange" (SOX), a biće prisutno preko 220 posetilaca iz Evrope i regiona.

Pored zvaničnika RIPE NCC, RNIDS-a i SOX-a, na regionalnom sastanku učestvuju i predstavnici Internet društva (ISOC), Agencije EU za bezbednost mreža i podataka (ENISA), Euro-IX i nacionalnih Internet Exchange (IX) organizacija, Diplo fondacije, Ministarstva državne uprave, RATEL-a i kompanija iz oblasti mrežnog inženjeringa.

Među glavnim temama skupa SEE 4 su i upravljanje Internetom i regulatorne prakse, primena IPv6 protokola, tehnologije za data centre, funkcionisanje mrežnih i DNS sistema, kao i uspostavljanje regionalnih tačaka za Internet Exchange.

RIPE NCC (Réseaux IP Européens Network Coordination Centre) je Koordinacioni centar foruma evropskih IP mreža, jedan od pet svetskih regionalnih internet registara (RIR), nadležan za teritoriju Evrope, Bliskog Istoka i Centralne Azije. Regionalni sastanci RIPE NCC okupljaju članove organizacije, lokalne organe državne uprave i ključne aktere u globalnoj i lokalnoj internet industriji.

VIŠE INFORMACIJA:
www.ripe.net/see-4