You are here

RNIDS održao besplatnu edukaciju za male biznise u Jagodini

05. 10. 2018.

"Na klik do kupca", JagodinaFondacija "Registar nacionalnog internet domena" (RNIDS) je, u saradnji sa Ljubišom Simićem, direktorom komapnije SmileSoft iz Jagodine, 3. oktobra 2018. organizovala jednodnevni besplatni skup "Na klik do kupca!". Edukacija je bila namenjena prvenstveno mikro i malim preduzećima i preduzetnicima iz Jagodine i okoline, koji imaju potrebu i želju da unaprede prisustvo svoje firme na Internetu.

70 posetilaca skupa imalo je prilike da kroz četiri predavanja, koja su obilovala brojnim praktičnim savetima i informacijama, saznaju više o osnovama pravilnog internet prisustva, izradi veb sajta iz poslovnog ugla, onlajn trgovini iz pravne perspektive i oglašavanju na Internetu.

Predrag Milićević, rukovodilac Sektora marketinga i komunikacija u RNIDS-u je predstavio razliku između internet prisustva na svom i tuđem domenu, i objasnio kako izabrati pravi:

Dragan Varagić, bloger, onlajn strateg i konsultant iz oblasti poslovne primene Interneta je govorio o tome kako se kao privrednik pripremiti i učestvovati u izradi veb sajta i šta sve čini trošak njegove izrade:

Žarko Ptiček, arbitar u Komisiji za rešavanje sporova povodom registracije nacionalnih internet domena pri Privrednoj komori Srbije i konsultant u oblasti primene IT prava je dao praktične odgovora na pitanja vezana za onlajn trgovinu:

Ivan Bildi, vlasnik digitalne marketing agencije „Likes & Cookies“ i konsultant iz oblasti digitalnog marketinga je govorio o tome koji je sadržaj važan za prisustvo na društvenim mrežama i kako se on kreira: