You are here

Sniženje cena registracije domena

01. 06. 2009.
Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) obaveštava javnost da je od 1. juna 2009. registracija .rs domena povoljnija za registrante. RNIDS je cene domena smanjio u proseku za 10%.

 

Nove cene domena koje ovlašćeni registri plaćaju RNIDS-u su:
  • .rs domen - 1350 dinara
  • co.rs, org.rs i edu.rs - 450 dinara
  • in.rs - 250 dinara

 

RNIDS veruje da će se ovo spuštanje cena odraziti i na konačne cenovnike svih ovlašćenih registra. RNIDS želi da, snižavajući cene registracije domena, omogući jeftinije, a samim tim i lakše prisustvo većeg broja pravnih i fizičkih lica na Internetu sa nacionalnim predznakom.

 

U želji da promoviše korišćenje nacionalnog domena, RNIDS pokreće i kampanju još povoljnijih cena za registraciju in.rs domena. Kampanja, koja se odnosi na in.rs, trajaće tri meseca, počinje 1.juna 2009. godine, a završava se 31. avgusta 2009. U ovom periodu ovlašćeni registri, koji prihvate da učestvuju u ovoj kampanji, će RNIDSu plaćati 150 dinara po registrovanom in.rs domenu.

 

RNIDS očekuje da će se, povoljnom cenom i dopunskim uslugama ovlašćenih registara, povećati prisustvo građana Srbije na Internetu kroz izradu ličnih prezentacija i korišćenje e-mail adresa vezanih za lične domene.

 

Akcija povodom in.rs domena, kao i sve buduće akcije na popularizaciji korišćenja .rs domena će se voditi preko sajta www.zelim.rs. RNIDS vas poziva da pogledate sajt www.zelim.rs i da preko jednog od naših Ovlašćenih registara kupite svoj in.rs domen po promotivnoj ceni.