You are here

Sto dvadeset mladih naučnika nagrađeno sa 194 medalje

09. 02. 2024.

Kraj januara obeležila je svečanost koju je Fondacija 1%, uz podršku Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije” (RNIDS) kao suorganizatora, upriličila da bi odala priznanje i dodelila nagrade mladim naučnicima čiji rad i dostignuća prati i nagrađuje. Čak 194 medalje na različitim regionalnim i međunarodnim takmičenjima osvojilo je 120 mladih naučnika. Nagrađeni srednjoškolci i osnovci takmičili su se znanjem i osvajali zlatne i srebrne medalje iz različitih oblasti i naučnih disciplina: matematike, biologije, hemije, računarskih nauka, muzike…

Uz ceremoniju dodele nagrada mladima koji ostvaruju izvrsne rezultate obeležena je peta godišnjica rada Fondacije 1%, usled čijeg zalaganja je podržan naučni rast i razvoj više od 500 mladih tokom proteklih godina.

Fondacija 1% podržava mlade naučnike, istraživače, inovatore i umetnike za učešće na međunarodnim takmičenjima, u radu na naučnoistraživačkim projektima i inovacijama, ili za školovanje i usavršavanje. Programi podrške realizuju se zahvaljujući donacijama i podršci privrede, a RNIDS već više godina sa velikim zadovoljstvom nastoji da doprinese radu Fondacije 1% i podrži njihovu misiju da se, kroz zajedničko angažovanje, kreiraju pozitivne promene i bolje i podsticajnije okruženje za rad i stvaralaštvo.