You are here

Donacija opreme za unapređenje uslova učenja talentovane dece

27. 04. 2022.

Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) nastavila je i u ovoj godini saradnju sa Fondacijom „Jedan posto“ koja aktivno radi na poboljšanju uslova školovanja i razvoja talenata mladih. U aprilu, shodno projektu „Unapređenje uslova rada u školskim i visokoškolskim ustanovama i organizacijama koje su se istakle u radu sa talentovanom decom“, čiji je realizator Fondacija „Jedan posto“, u saradnji sa Epson Srbija, dostavljena je donirana oprema (projektori, štampači, dokument kamere).

Ustanove i organizacije koje su primile donaciju su Regionalni centar za talente Beograd 2, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu, Osnovna škola „Miloš Gajić“ iz Malog Zvornika, Osnovna škola „Rajak Pavićević“ iz Bajine Bašte, Osma beogradska gimnazija, Prva kragujevačka gimnazija i Gimnazija „Svetozar Marković“ u Nišu.

Predstavnici Fondacije RNIDS, direktor Dejan Đukić i predsednik Upravnog odbora Ivan Minić, posetili su Regionalni centar za talente Beograd 2 koji radi sa nadarenom i talentovanom decom uzrasta osnovne i srednje škole. Polaznici Centra redovno učestvuju na međunarodnim naučno-istraživačkim takmičenjima u prirodnim i društvenim naukama sa kojih se najčešće vraćaju sa medaljama. Prilikom posete ETF-u, Đukić je razgovarao sa studentima tamošnjeg tima H-Bridges koji se bavi inovacijama na polju energetske elektronike i svojom inovacijom za solarne elektrane učestvuje u finalu globalnog takmičenja u inovacijama IFEC2022.

Foto: Vojislav Vujanić