You are here

RNIDS na 19. TELFOR-u

22. 11. 2011.

Kao najveći domaći i jedan od eminentnijih regionalnih godišnjih skupova stručnjaka koji rade u oblastima telekomunikacija i informacionih tehnologija, TELFOR je izrastao u forum u okviru koga se razmatraju sva relevantna pitanja telekomunikacija, među kojima svoje mesto ima i Internet. U radu 19. Telekomunikacionog foruma učestvovao je i RNIDS, u okviru dve teme.

22. novembra u 13.00 sati, u organizaciji Digitalne agende, Diplo fondacije, RNIDS-a i RATEL-a, održana je promocija knjige “Uvod u upravljanje Internetom”, u vidu diskusije za okruglim stolom. U diskusiji su obuhvaćeni i tehnički i regulatorni aspekti, uz poseban osvrt na način korišćenja, ali i način upravljanja srpskim Internetom. Ove teme su, svako iz svog ugla, osvetlili dr Jovan Kurbalija, direktor Diplo fondacije i autor knjige, Jasna Matić, državna sekretarka za Digitalnu agendu, Nenad Marinković, direktor RNIDS-a i dr Milan Janković, direktor RATEL-a.
Knjigu možete besplatno preuzeti na strani "Publikacije".

Odmah posle ovog događaja, prisutnima se predstavio RNIDS svojom prezentacijom “Posle 5 godina rada, RNIDS na novom početku”. Kroz izlaganja Nenada Marinkovića, direktora RNIDS-a i Vojislava Rodića, predsednika Konferencije suosnivača RNIDS-a, prisutni su se upoznali sa retrospektivom urađenog i vizijom daljeg razvoja, uz fokus na start novog, ćiriličkog, domena.