You are here

Vanredno izdanje RNIDS Vesti o konferenciji DIDS 2011

08. 04. 2011.

Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) objavio je vanredno izdanje RNIDS Vesti povodom održane konferencije "Dan internet domena Srbije", kojom je obeležena treća godišnjica od početka registracije domena ".RS". Konferencija je održana 10. marta u Privrednoj komori Srbije, u organizaciji Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).

Konferencija DIDS 2011 bila je posvećena razvoju interneta u okviru domenskog prostora Srbije, a na skupu su učestvovali i govorili brojni domaći stručnjaci i gosti iz inostranstva.

Vanredno izdanje RNIDS Vesti prenosi utiske Berislava Todorovića, glavnog tehničkog stratega, projektanta i razvojnog inženjera međunarodne IP/MPLS mreže holandskog telekomunikacionog operatera KPN; Vima Degezelea, menadžera komunikacija u organizaciji CENTR; Leonida Todorova, zamenika direktora za spoljne odnose u Internet registru Rusije; Monike Pink-Rank, rukovodioca Sektora za odnose sa javnošću, marketing i upravljanje projektima u austrijskom registru internet domena (nic.at); Vladimira Radunovića, koordinatora obrazovnih programa pri nevladinoj organizaciji DiploFoundation i Ivana Ćosića, poznatog blogera i administratora "Dizajnzone".

U vanrednom izdanju RNIDS Vesti možete pročitati i mišljenja o programu i organizaciji konferencije DIDS 2011, koje su izneli i drugi učesnici, korisnici interneta, pripadnici mlađe i starije generacije, kao i zaposleni u poslovima vezanim za internet, nauku i kulturu.

DIDS 2011 završen je večernjim druženjem u Domu internet domena Srbije, u ulici Žorža Klemansoa 18a, uz rođendansku tortu u obliku stilizovanog domena ".RS". Kancelarija RNIDS-a funkcionisaće u novom prostoru kao pravi Dom Internet domena Srbije, jer u svom sastavu ima i salu namenjenu za edukacije, prezentacije i druge aktivnosti na popularizaciji interneta u Srbiji.