You are here

WHOIS hakaton 25. i 26. septembra

01. 09. 2021.

Fondacija Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) i kompanija Quantox Technology udruženim snagama organizuju onlajn WHOIS hakaton. Prijavljene ekipe će tokom 25. i 26. septembra tražiti optimalno rešenje i programirati aplikaciju za mobilne telefone koja nudi odgovore o slobodnim ili registrovanim nazivima domena u domenskim prostorima širom sveta, a pre svega nacionalnim .rs i .срб domenskim prostorima.

Prijave za hakaton otvorene su od 1. do 19. septembra, a ekipe se mogu prijaviti putem sledećeg linka. Za učešće mogu da se prijave timovi koji raspolažu sa dovoljno tehničkog znanja i volje da učestvuju, a do 22. septembra stručni žiri izabraće 10 ekipa sa do pet članova koje će tokom 48 sati raditi na rešenju koristeći slobodno izabranu tehnologiju i razvojno okruženje.

Hakaton se realizuje onlajn, članovi timova mogu da sarađuju virtuelno, iz udobnosti svoga doma, radnog prostora, ili da organizuju saradnju na neki drugi način, koji im najviše odgovara. Za sve učesnike hakatona, odabrane ekipe, obezbeđene su simbolične nagrade, a tri prvoplasirana tima osvajaju jednu od novčanih nagrada.

Realizaciju hakatona podržao je ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), organizacija koja upravlja globalnom adresnom strukturom interneta.

Više informacija o hakatonu, uslovima učešća i nagradama dostupno je na linku: whoishakaton.rs.