You are here

RNIDS ponosni domaćin CENTR Jamboree

10. 04. 2023.

Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) ima zadovoljstvo da bude ovogodišnji domaćin okupljanju CENTR Jamboree. Od 31. maja do 2. juna kolege iz nacionalnih registara domena najvišeg nivoa (ccTLDs), a koje okuplja organizacija Udruženje evropskih nacionalnih registara domena najvišeg nivoa (CENTR), boraviće u Beogradu.

Tokom trodnevnog susreta biće organizovane plenarne sesije posvećene aktuelnostima u domenskoj industriji, projektni timovi detaljno će predstaviti progres ostvaren na različitim projektima na kojima stručnjaci koje okuplja CENTR rade, a svaka od radnih grupa CENTR-a (pravna i regulatorna, marketinška, administrativna, tehnička, grupa za bezbednost i istraživanje i razvoj) imaće svoje sesije.

CENTR je udruženje ccTLD registara iz Evrope, ali i nekoliko vanevropskih zemalja (Kanada, Novi Zeland, Japan, Australija i dr). U sadašnjem obliku postoji od 2006. godine, sedište je u Briselu. CENTR ima izuzetno važnu ulogu u povezivanju registara, njihovoj saradnji i razmeni znanja i iskustava, a svrha je da se unaprede usluge za korisnike interneta.

RNIDS je 3. oktobra 2008. postao punopravni član CENTR-a i redovno učestvuje u radu njegovih stručnih tela.

Fondacija RNIDS zahvalna je CENTR-u na ukazanom poverenju i prilici da organizuje događaj i ugosti brojne kolege u Beogradu, te uzvrati gostoprimstvo koje su članovi našeg tima uživali na događajima koje su organizovali drugi evropski registri. Ovo je još jedno važno međunarodno okupljanje koje organizuje RNIDS, imajući u vidu da smo prošle godine bili domaćini konferenciji RIPE 85, kao i susretu CENTR tehničke radne grupe i organizacije DNS-OARC.